Case Study

Snaidero, technologia eko-kompatybilna.

Z początkowego pomysłu produkcji kuchni z wykorzystaniem koncepcji seriality przeszła do obecnej „kuchni inteligentnej”.


Od 7 lat Firma Snaidero z siedzibą w Majano, prowincja Udine, produkuje kuchnie stosując własną tradycję i doświadczenie w zakresie badań technologii innowacyjnych.

Z początkowego pomysłu produkcji kuchni z wykorzystaniem koncepcji seriality – inspiracji amerykańskiej – przeszła do obecnej „kuchni inteligentnej”. Angielski termin “smart” zawiera rożne odcienie w zakresie konceptu: elegancję i atrakcyjność, kreatywną i reaktywną inteligencję – będącą w stanie dostarczyć inteligentne rozwiązania o dużej elastyczności, w konkurencyjnych cenach a równocześnie doskonałej jakości. Tych ostatnich charakterystyk doskonałości Made in Italy. Jednak motorem napędowym w produkcyjnych wyborach zakładu pozostaje „centralna pozycja człowieka, zarówno jako nabywcy jak i pracownika.

Skupienie się na tych obszarach już 10 lat temu doprowadziło Formę Snaidero do zainstalowania urządzenia do lakierowania produktami wodnymi oraz do wyboru w głównej części produkcji farb o niskim wpływie na środowisko – UV o wysokiej zawartości cząstek stałych – i wodnego wykończenia UV. 
Partnerem technologicznym tego wyboru jest Firma ICA, która dzięki swojej ogromnej wiedzy w zakresie  farb wodnych, już od trzech lat mocno wspiera  zakład.

Dla Firmy Snaidero, lakierowanie było zawsze wartością dodanej swojej produkcji, do tego stopnia, że  wszystkie te operacje zostały scentralizowane w Majano.
«Nie tylko troska o środowisko, zdrowie pracowników i terytorium – mówi Giuliano   Chief Operating Officer w Snaidero. Dla nas istotne jest również to, aby móc zaoferować rynkowi wykończenie o wysokich walorach estetycznych oraz szeroką gamę kolorystyczną. Mamy w katalogu ponad trzydzieści rodzajów wykończeń.  Dlatego poprosiliśmy naszego dostawcę o wykończenie mikro strukturalne, która oprócz tego, że posiada wysoką odporność na zarysowania, środki myjące i spożywcze, te „najtrudniejsze” do usunięcia jak kawa, jest również bardzo przyjemna w dotyku. Istotnym jest dzisiaj, aby kuchnia posiadała bardzo atrakcyjne i innowacyjne  cechy estetyczne».

"Kuchnia coraz częściej staje się życiową przestrzenią domu – kontynuuje Pan Veronelli – dzisiaj na przykład, używa się często szafek otwartych razem z tymi zamkniętymi. W naszym najnowszym projekcie kuchni zdecydowaliśmy użyć wykończenia mikro strukturalnego Firmy ICA, który my nazywamy „cyna” na elementach otwartych wyposażonych w strukturę z aluminium. Efektem jest nierównomierne metaliczne wykończenie, niewyraźny vintage, który personalizuje kompozycję kuchni." Giuliano Veronelli, Chief Operating Officer di Snaidero
 

Wypełnij formularz

* Pola wymagane

application book

Najlepszy sposób, aby na bieżąco poznawać wszystkie nowości Grupy ICA i proponowane przez nią nowe efekty. Dzięki filmom, zdjęciom i katalogom możesz przyjrzeć się z bliska obowiązującym trendom kolorystycznym i poznać najbardziej innowacyjne sposoby wykańczania elementów zewnętrznych i wewnętrznych.

Download now

newsletter

Zapisz się na bezpłatny newsletter, aby śledzić wszystkie nowości Grupy ICA.

 

 

Cookies help us to provide our services.
By using those services, you accept the use of cookies by us. Info